Elevens Val London

Nu är resan genomförd och allt har fungerat bra - inga större missöden (endast några små - trasig resväska, förlorat tunnelbanekort t ex).

Vi har haft mycket trevligt och  alla har lärt sig lite mer om London och dess sevärdheter. Dagarna var intensiva och vi har gått minst 15 kilometer varje dag! Mycket shopping har det också blivit - det mesta på Primark, så pengarna räckte till mycket. Några var på musikal, några på bio och ett par på fotbollsmatch utöver de punkter som stod på dagsprogrammet. Tack alla för den insats ni gjort för att resan blev av!

 

Föräldramöte på torsdag 15 mars 17.30 i sal 110 - ingång dörren närmast busshållplatsen.

Det närmar sig resan till London nu och vi behöver träffas för att gå igenom det sista inför vår resa. Vi behöver bl a prata om kostnader, vilka som kör till och från Landvetter, pass, boende, era barns pengar och frågor som ni har. Vi tänker att det bara är ni föräldrar som kommer, såvida inte ni är förhindrade att komma och då representeras av ert barn.

 

När det gäller transporten till och från Landvetter behöver vi sju bilar dit och sju bilar hem. Vi behöver åka från Nästegårdsskolan kl 14.30 onsdag 11 april för att kunna checka in ca 16 på Landvetter – flyget går 18.05.

Vi kommer hem söndag 15 april kl 12.30 och det tar lite drygt en halvtimme innan vi hämtat ut vårt bagage och kommer ut i terminalen – förutsatt att flyget är i tid.

Kakor och spicy Dream är nu beställda.

 
 
Nu äntligen har jag fått en länk till Spicy Dream - här är den: www.spicydream.se/reg/WCEBN
 
Jag har förgäves försökt att få länken från Spicy Dream för att lägga upp den så att alla kan lägga in sina beställningar, men jag har inte fått svar. Så fort jag får det lägger jag den här. Tills dess får alla fylla i blanketten i häften. För både kakorna och Spicy Dream gäller att sista beställningsdag är måndag 12 mars.
Före påsklovet kommer vi också att ha ett föräldramöte. Det blir förmodligen vecka 11.
 
Ravellikatalogen har kommit och servettbeställningslistan samt servetter fick de som ville ha redan före jul. Servetterna tar vi upp beställning till 29 januari och Ravelli till 5 februari.
 

Flygbiljetter för 21 elever och fem vuxna är nu bokade. De vuxna är Evacaisa, Elisabeth, Lisbeth och Per samt en förälder - Theodors mamma. 

Planet avgår 18.05 onsdag 11 april och från Gatwick 9.40 söndag 15 april med ankomst Landvetter 12.30. Det blir en tidig avfärd från hotellet och för att slippa åka tunnelbana samt promenera i London  mitt i natten har Per beslutat att betala mellanskillnaden, så att vi kan åka minibussar från hotellet till Gatwick.

Hotellet är kontaktat och rum bokade. De hade höjt priset med 3 pund per natt och person sedan senast. Gå gärna in och se era barns förtjänster på sidan jag delat med er. De bör ha drygt 2500 kronor för att ligga i fas med slutsumman. 

 

Vi kommer att ha ett föräldramöte före påsk då vi bl a tar upp skjutsar till och från Landvetter.Vi kommer att behöva 7 bilar i vardera riktningen. Vi kommer även att prata praktiska detaljer som pengar under resan, tider, program o s v.  Det finns ingen krysslista som jag sa på föräldramötet, eftersom era barn valt att dela förtjänsterna emellan de som deltagit i varje aktivitet. 

 
Har fått en förfrågan ang det dyra flygpriset och här är det svar jag kan ge:

Gruppbiljetter för en större grupp är alltid dyrare. De billigare biljetterna gäller enbart för ett lägre antal passagerare, annars går flighten med förlust. Det är därför man om man är tidigt ute kan få ett mycket bra pris när man bokar för få personer. 

 
Work4Dreams har nu kommit och Ljusmannen bör komma vilken dag som helst.
 

Måndag 6 november fick alla ut Ljusmannen, Tulpankungen och Work4Dreams. Alla ska vara inne redan 20 november. Tulpankungen måste beställas senast 22 november och eftersom jag inte är på skolan den 22:e, behöver jag skicka beställningen senast tisdag 21 november vid lunch för att den ska gå iväg. De andra är ingen katastrof om de kommer iväg senare. Ljusmannen och Work4Dreams lämnar alla in en sammanställning av vad de vill ha beställt till mig. Tulpankungen beställer alla via en egen inloggning som står på deras betällningsblad. 

 

I slutet av november kommer alla att få hem en lapp att skriva på om jag ska beställa flygbiljett eller inte. Big Travel är kommunens avtalsresebyrå och när jag skickat in en beställning har jag bara några dagar på mig att svara vilka som ska ha biljetter. Då måste lapparna med underskrifter in snabbt.

 
Nu är kakor, Newbody och Delikatesskungen beställda.
 
Även beställningar till Delikatesskungen tas upp t o m 6 november, måndagen efter lovet. 
 
Newbodykatalogerna är utdelade och beställningen görs 6 november. Länk till artiklarna är www.newbody.se/shop/nastegardsskolan-klass/shopinshop/?seller=lq8-amv1
Den länken kan ni dela och be vänner och bekanta titta på och därefter meddela er vad de vill beställa. Här kommer länken till inloggning för att beställa som säljare  
www.newbody.se/reg/WCEBN  Den använder ni för att registrera er som säljare. 
 
 
Vi har nu fått beställningslappar till Kakservice och vi tar upp beställningar t o m måndag 6 november
 
Här kommer en länk att sprida för att sälja Ullmax. Här är det viktigt att veta att 1. förtjänsten är bara 15% (mot 30% vid personlig försäljning), men varorna skickas hem till kunden 2. Man kan inte välja en enskild säljare, utan det är viktigt att kunden meddelar säljaren som meddelar mig vad de köpt, så jag kan räkna rätt förtjänst på rätt person.
 
Här är en länk som ni kan dela med vänner och bekanta, så att de kan beställa varor via den. De klickar på den de vill beställa av. https://www.varbazaar.se/webb-bazaar//elevens-val-london   Vår Bazaar skickar inte varorna till kunden, utan allt kommer till skolan.
 
Nu har vi kommit igång med försäljning av Ullmax och Vår Bazaar. Sista beställningsdatum är 28 september. Alla får en egen inloggning där man gör sin beställning.
 
För att kunna dela ekonomidokument med er vårdnadshavare behöver jag en mailadress - lämna via ert barn!
 
 
Information som gavs på föräldramötet:

Elevens Val London

 

·       Sjunde läsåret med en Elevens Valgrupp London.

·       Alla jobbar ihop till sin egen resa – flyg, hotell, transport till och från flygplatsen, tunnelbanekostnader, mat, eventuella inträden och fickpengar.

·       Tre vuxna behöver vara med och eleverna står för transport och boendekostnaden (ca300-440 kr/elev).

·       Nödvändiga kostnader:

        Flyg 1995 kr (resa juni 2017)

        Hotell £28/nattx4 (aug 2017) – ca 1225 kr (aug 2017)

        Tunnelbanekort -15 182 kr, 16+ 363 kr (aug 2017)

        Transport t o r Gatwick -15 83 kr, 16+ 165 kr (aug 2017)

        Matpengar ca 220 kr/dag = 880 kr

        Summa: -15 ca 4365 kr      plus del i vuxenkostnad (300-400 kr)

                     16+ ca 4628 kr

·       Sen tillkommer kostnader för inträden till sevärdheter. Vi kommer alltid att ha ett gratisalternativ.        

·       Vi behöver hjälp med att skjutsa till och från flyget – det ger X. Krysslistan – t ex disco, tårtfredag….. man får x om man deltar och den totala summan delas sedan på antal x.

·       Grundkostnaden är ca 5000 kronor och utslaget per vecka, från vecka 35 till 17  - 33 veckor - blir ca 150 kr/vecka att samla in ALLA veckor!

·       Finansieringen sker genom arbete t ex försäljningar som vi ordnar från skolan eller eget arbete som man själv skaffar. Alla behöver inte göra samma saker hela tiden.

·       Vad vi gjort tidigare:

Sålt plastpåsar förtjänst 30kr/förpackning,

Ullmax förtjänst 30% av försäljningssumman,

kakor förtjänst ca 20 kr/burk,

Newbody förtjänst 37 kr/förpackning

Vår Bazaar förtjänst ca 30% av försäljningen,

        Work4Dreams, salami och ost, polkagrisar…

Disko

Loppis

Tårtfredag/Muffinsfredag

Julmarknaden

Egen förtjänst

 

        Finns också: Ravelli, ev julkort

 

        Förslag från er?   En förälder tipsar om kryddförsäljning

           ·       Betala in pengar på måndagar när vi har Elevens Valtid. Vi delar dokument där det står vad man tar med sig hem, hur mycket som ska betalas in, förtjänsten och                     vad man betalat in.

·       För att få ett bra pris på flyget är det önskvärt att vi kan beställa det tidigt – gärna i november.

·       Om man hoppar av får man tillbaka sina pengar, men inte om biljetter köpts – då går man miste om den summan.

·       Egen kostnad för pass. Om man inte är svensk medborgare får vårdnadshavaren kolla om det krävs visum samt ansöka och betala för detta.

·       Viktigt att sköta skolarbetet ordentligt för att visa att man kan ta ansvar. Alla lappar ska lämnas in i tid!

·       Kontrakt att skriva under, samt senare även skriva under innan biljetter beställs.